La ciutat de Reus viu el seu punt àlgid de la Setmana Santa a primera hora de la tarda, al voltant de les 15.00 h, de Divendres Sant (7 d’abril), amb la celebració de les Tres Gràcies. La celebració de les Tres Gràcies està declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.
L’inici de les Tres Gràcies es troba en el trasllat de la imatge del Sant Crist de la Sang durant el Divendres Sant. Una de les primeres referències es troba en les ordenacions de la Real Congregació de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist de Reus, de 1784, en les quals s’exposa l’existència d’una processó.
En la cerimònia de les Tres Gràcies es retorna la imatge del Sant Crist a l’església de la Puríssima Sang, d’on ha partit hores abans per participar en les processons (de l’Agonia i la de les Tres Gràcies) i en la funció Set Paraules.
Al voltant de les tres de la tarda, la imatge del Sant Crist és girada cap a tots els costats de la plaça de la Sang i, segons la tradició, als fidels allà presents que demanin tres precs personals els seran concedits. El ritual de girar la imatge de Crist a la plaça data de l’any 1907.
Posteriorment, el Sant Crist és introduït a l’interior de l’església per part dels membres de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, entitat que organitza les processons del Divendres Sant a la capital del Baix Camp i els precedents de la qual es remunten a l’any 1555.
Fotos sota llicència de Creative Commons tret que s'indiqui el contrari. Imatge destacada. Imatge del Sant Crist de la Sang (Reus) / © Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus
Deixa un comentari